Nordic Walking

Nordic Walking – mozgás öröme, Korunk legdinamikusabban fejlődő sportja!

Életminőség és állóképesség javítás felsőfokon!
Sokak számára ismeretlen szónak tűnik, mit is jelent nordic walking? Talán már hallottak róla, ha nem, akkor én megismertetem mindenkivel ezt a rendkívül szép sportot. Nordic walking jelentése: (északi gyaloglás , síjárás, botos gyaloglás)
Nekem szerencsém volt már 17 évvel ezelőtt Németországban megismerkedni, ezzel a világon egyedül álló sporttal, aminek a jótékony hatásairól még nagyon sokat írhatnék. Az évek folyamán sikerült megtapasztalnom a nordic walking, egészségre gyakorolt hatásait, amit szeretnék megosztani az olvasókkal.
17 éve rendszeresen gyakorlom, oktatom és népszerűsítem, ezt a sportot, amely minden korosztály számára bármikor űzhető szabadidős sporttevékenység. Én már nagyon sok sporttal kerültem közelebbi kapcsolatba, volt amit versenyszerűen, volt amit csak hobbi szinten űztem, de a nordic walking meglepetésemre, olyan jó hatással volt a testemre, amit korábban nem éreztem. A hát és derékfájásom, szinte nyomtalanul eltűnt, megerősödtek a hátizmaim és a vállizmaim. Mindenkit biztatnék, próbálja ki!
Kérném az olvasókat bátran kérdezzenek, akik már ismerik a nordic walkingot, azok osszák meg velem a tapasztalataikat és beszélgessünk a témáról, hiszen a pár sor írásom csal ízelítő, erről a sportról. A következő jelentkezésemkor, kitérek a nordic walking technikájára, aminek pontos elsajátítása nélkülözhetetlen, a megfelelő hatás eléréséhez.
A nordic walking, mely Finnországból ered, a sífutás szárazföldi változata. Észak-Európában már az 50-es évektől jól ismert volt, Nyugat-Európában, akkor vált igazán ismerté, amikor 1997 tavaszán sikerült kifejleszteni egy speciális vibrációcsillapító botot az optimális csuklóhurok segítségével. Ettől kezdve a nordic walking rajongó tábora ugrásszerűen megnőtt, s reméljük Magyarországon is egyre több szerelmese lesz ennek az új sporthullámnak. Röviden pár szó a nordic walking testre és lélekre gyakorolt hatásáról.

A testünkre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan, s minden képen, első helyen áll az egészséges mozgás, sportolás palettáján.

Miért?

  • Minden korosztály számára ajánlott sport, akár kiegészítő sportként, akár fő sportolási lehetőségként is.
  • Technikája, szakember, tréner segítségével könnyen elsajátítható és csak így van értelme és hatása.
  • Szabad levegőn, természetben űzhető sport.
  • Kellemes mozgást, érzést biztosít, nem okoz szenvedést.
  • Harmóniába hozza a testünket.
  • Egyik legjobb öregedésgátló szer a világon.

Plusz!

  • Tehermentesíti az ízületeket.
  • Javítja az állóképességet
  • Erősíti az izmokat
  • Javítja a test oxigénellátását
  • Oldja az izomfeszültséget
  • Növeli a stressztűrő képességet
  • Aktiválja a vérkeringést
  • Hajlékonyabb ízületek
  • Jót tesz az agynak.

Az izmok 90%-át megmozgatja – javítja a testtartást és a test egyensúlyát – kiválóan alkalmas zsírégető edzésre – erősíti a has-, a hát-, a kar-, a váll-, a mell-, és a lábizmokat.

Műtétek után is kiváló rehabilitációs mozgás.

A bemelegítő koordinációs gyakorlatokkal és a nordic walking technikájával együtt nagymértékben lelassítja  az agysejtek pusztulását, ami a kor előrehaladtával gátolhatja a mozgásbiztonságunkat. Javítja az életminőségünket, hiszen nagyon sok energiával tölt fel a nordic walking rendszeres gyakorlása.

Edzések

KEZDŐ NORDIC WALKING KURZUS:
2019. március 1. 8. 22, 29. tartalék nap 15.
17-19-ig. 4 x 2 óra / heti 1 alkalom / Érdemes mind a 4 alkalommal részt venni a képzésen. Fontos az alapoktól kezdeni a helyes n.w. technika elsajátítását!

Program:

  • 5 perc sportág ismertető,
  • 25 perc koordinációs bemelegítő gyakorlatok,
  • 50-60 perc gyaloglás nordic walking technikával (kb. 4-5-6-7 km) 15 perc nyújtás.Várok olyan embereket, akik elszántak és kitartóak, mert csak akkor van eredmény!

Csoportos edzések a haladóknak.
Minden hétfőn, kedden és csütörtökön: 18-20 óráig!
Már gyakorlott nordic walkingosoknak ajánlott, kb. 7-8-9 km intenzív gyaloglás megtétele a feladat.
Az edzés felépítése a következő: 20-25 perc bemelegítés, kb. 1.20 perc gyaloglás, 10-15 perc nyújtás.

Rendszeres foglalkozások, edzések: Győr, Dózsa György rkp. 51.

Nordic walking kezdő kurzust, tavasztól- őszig 2 havonta indítunk! Időpontok a honlapon és a nordic walking Edit facebook oldalon olvashatóak.

Privát képzés:
Mindazoknak, akik gyengébb fizika állapotban vannak, s még erősödniük kell ahhoz, hogy a csoport tempóját bírják, vagy csak azért mert külön egyénileg szeretnének megismerkedni a nordic walkig technikájával, s csak hétvégén érnek rá. Minimális létszám 4 fő