• DECATHLON-Büchl félmaraton
    DECATHLON-Büchl félmaraton
White Arrow

XV. Büchl Félmaraton Győrben

2016. június 05-én kerül megrendezésre a győri Püspökerdőben a XV. Büchl Félmaraton. A versenyközpont a Győri Egyetemi Vigadónál lesz. A versenykiírást és az általános szabályzatot a bővebb részben olvashatjátok. Az eseményt a facebookon is megtaláljátok! FUSS GYŐR TÜDEJÉBEN, A PÜSPÖKERDŐBEN!

 

VERSENYKIÍRÁS

 

Versenyközpont: Bahnhof Győri Egyetemi Vigadó (9026 Győr-Révfalu, Aranypart I., Szabad Strand, Lapos Tanszék)

 

Távok: 4 km, Félmaraton, 3 fős Félmaraton váltó és 7 km-es Nordic Walking (A verseny útvonalának nagyobb része erdei utakon és kavicsos töltésen, kisebb része lebetonozott töltésen halad).

 

Sorozatok: A 2016-os évben a félmaratoni táv a Duna Kupa hosszútávú, míg a 4 km a Duna Kupa rövidtávú sorozatának a részét képezi.

 

Nevezés: Előnevezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen lehet 2016.05.27-ig, ahol kérjük megadni a versenyző teljes nevét, születési évét, az egyesület vagy település nevét, versenytávot és váltó esetén a csapatnevet is. A nevezés a nevezési díj elutalása után válik véglegessé, a számlaszámot a nevezést visszaigazoló e-mail-ben fogjuk elküldeni. Az előnevezetteknek a verseny előtt jelentkezniük kell a nevezési pultnál a rajtszám átvételéhez. A versenyen helyszíni nevezés is lehetséges 2016.06.05-én 7:30-8:30között. Van lehetőség személyesen is előnevezni a Szabadidősport Szövetség irodájában is, Cím: 9022 Győr, Teleki László utca 46. Fsz./4 - Perfekt Iroda, Nyitvatartás: Hétfőtől-Csütörtökig 9-14 óráig, Pénteken: 9-12 óráig.

 

Nevezési díjak és rajtidőpontok:

 

TÁV

ELŐNEVEZÉS 05.06-IG

ELŐNEVEZÉS 05.27-IG

HELYSZÍNI NEVEZÉS

RAJT

Félmaraton egyéni

2 500,- Ft

3 000,- Ft

4 500,- Ft

9:00

Félmaraton 3 fős váltó

6 000,- Ft

7 500,- Ft

12 000,- Ft

9:00

4 km-es futás

1 500,- Ft

2 500,- Ft

4 000,- Ft

9:45

7 km-es Nordic Walking

1 500,- Ft

2 500,- Ft

4 000,- Ft

10:15

 

A fent feltüntetett nevezési díjak a verseny egyedi pólójának az árát nem tartalmazzák. Aki szeretné a verseny technikai pólóját megvásárolni, azt az előnevezés során jelezni kell a pólómérettel együtt. A póló ára 1 500- Ft lesz. A helyszíni nevezőknek a verseny egyedi pólóját csak erősen korlátozott számban tudjuk biztosítani!

 

A nevezési díj tartalmazza:

 

      -          részvételt a versenyen

      -          kijelölt útvonalat irányítókkal

      -          chipes időmérés (a 4 km-es, félmaratoni és a félmaratoni váltó távokon

      -          befutó csomagot a félmaratoni és félmaratoni váltó indulóinak

      -          a verseny végen egy pohár sört vagy üdítőt minden indulónak

      -          frissítő állomásokat

      -          orvosi ügyeletet a verseny alatt

 

Útvonal: A pályák végig szalagozottak és útirányítással ellátottak. A Félmaraton és a Félmaraton váltó három darab 7 km-es körből áll, minden kör végén frissítési lehetőséggel. A Nordic Walking egy darab 7 km-es kör. A 4 km-es táv pályája részben megegyezik a 7 km-es körrel.

 

Korosztályok: A rendezők fenntartják a jogot, hogy ha az előnevezési időszakban egy korosztályban nem érkezik be öt előnevező versenyző, akkor azt egy másik korosztállyal összevonják.

 

4 km-es futás

Félmaraton egyéni

Félmaraton 3 fős váltó

7 km-es Nordic Walking

Férfiak

Nők

Férfiak

Nők

Férfiak-Nők

Nők-Férfiak

1956 és előtt

1966 és előtt

1946 és előtt

1956 és előtt

90 összéletkor és alatt

Nincs kategorizálás, csak abszolút díjazás

1957-1966

1967-1976

1947-1956

1957-1966

91-150 között

1967-1976

1977-1986

1957-1966

1967-1976

151 összéletkor és felett

1977-1986

1987-1996

1967-1976

1977-1986

 Vegyes váltók (2 nő+1 férfi vagy 1 nő+2 férfi)

1987-1996

1997 és után

1977-1986

1987-1996

Kategória nélkül, külön értékelve

1997 és után

 

1986-1996 

 1997 és után

 

 

 

 1997 és után

 

 

 

Díjazás: Minden távon a kategóriánkénti első helyezett kupát kap, a második és harmadik helyezett érem díjazásban részesül, a félmaratoni abszolút első helyezett női és férfi futó kupát kap. A váltó csapatok kategóriáinak 1-3. helyezettjei éremdíjazásban részesülnek. A vegyes csapatok a férfi kategóriában lesznek értékelve. Nordic Walking-on az összes beérkező versenyző érmet fog kapni.

 

Eredményhirdetés: Minden távon kb. 12 órakor kerül kihirdetésre.

 

Egyéb: A versenyen fürdési lehetőséget biztosítunk. A versenyen mindenki saját felelősségére indul, melyet minden induló a nevezési lapon aláírásával jegyez. A verseny területén reklám- és kereskedelmi tevékenységet folytatni csak a rendezők engedélyével lehet.

 

Érdeklődni: Molnár Z. Csabáné Editnél a +36/30/9165-175, Jámbor Vilmosnénál a +36/30/407-2606 vagy személyesen a Szabadidősport Szövetség irodájában (Cím: lásd a Nevezésnél) és az esemény facebook oldalán:

 

XV. Büchl Félmaraton

 

Általános szabályok a Büchl Félmaraton

 

 

A versenypálya biztosítása:

 

A pályát a szervezők sűrű szalagozással és kilométer táblákkal kijelölik, de nem zárja le a gépjármű vagy gyalogos forgalomtól. A pálya egy részét kivéve erdei utakon halad. Az útvonalon számítani kell turistákra vagy egyéb közlekedő személyekre, akik lehet, hogy nem is tudnak a versenyről. A versenypálya kétséges pontjaira szervezőket, útirányítókat biztosítunk. Az esetleges problémákat kérjük a kölcsönös megértés és udvariasság jegyében kezeljük.

 

A versenypályán való eltévedés:

 

Bár a pályát teljes hosszában kijelöljük szalagozással, előfordulhatnak eltévedők. E tévedést okozhatja a versenyző figyelmetlensége, esetleg valaki lebontja, áthelyezi a szervezők szalagozását stb. Ezért kérjük a versenyközpontban kihelyezett pályarajzot tekintsétek át és próbáljátok megjegyezni. A pályán való eltévedésért a rendezők nem tudnak felelősséget vállalni!

 

Közlekedés, parkolás:

 

A versenyközpontot a Hédervári út felől lehet megközelíteni. Ugyan a területen van parkolási lehetőség, de korlátozott számban, így előfordulhat a nagyszámú érdeklődés miatt, hogy gépjárművel csak messze tudtok megállni a versenyközponttól, így e szakaszon gyalog kell bejönnötök a regisztrációhoz. Az épületek kapubejáratai előtt TILOS a parkolás! A KRESZ szabályai érvényesek a verseny egész területen.

 

Élőállattal való találkozás:

 

Nem jellemző e pont, de előfordulhat. Mivel a versenypálya erdős területen halad át illetve nincs teljesen lezárva, lehetséges, hogy találkoztok kutyát sétáltató személlyel. Kérünk benneteket, hogy jelezzétek neki, hogy futók érkeznek, és hogy húzódjon le a pálya szélére. Bár az állatok jobban félnek tőlünk, főleg ha sok futó lesz az erdőben, előfordulhat, hogy találkozhatok vadállatokkal. Ebben az esetben nem kell pánikba esni, kérjük, ne fordítsatok neki hátat, ne vegyetek fel szemkontaktust vele és ne is hergeljétek fel!

 

„Fair play” szellem:

 

A versenypályán háziállattal illetve babakocsival futni TILOS, ez alól kivételt nem teszünk, hogy ezzel ne akadályozzuk a többi versenyző haladását! A versenyen előfordulhat, hogy gyorsabb futó(k) érkeznek mögöttünk (ez főleg lekörözésnél lehetséges), kérünk benneteket, hogy a pálya szélére lehúzódva engedjük el a gyorsabb futókat. A szervezők úgy vélik, hogy az ilyen „kakaskodásba” a versenyzők ne menjenek bele, ezzel elkerülve a felesleges sérüléseket és segítsük futótársainkat a fair play szellemében. Megkérjük a verseny nézőit, akik egy-egy családtagjuknak, rokonuknak vagy barátjuknak szorítanak, ne sétálgassanak, és ne rohanjanak be a pályára, amikor kedvencük érkezik, illetve egyéb más időpontban sem, ezzel elkerülve a baleseteket és a többi versenyző akadályoztatását!

 

 

Közlekedés a rajt-cél kapunál:

 

A rajt-cél kapunál működő chipes rendszeren áthaladni gépjárművel és gyalogosan (a versenyt kivéve befutónál) SZIGORÚAN TILOS! A rajt-cél kapu mellett felállított chiprendszer érzékelőjét eltakarni és elé állni SZIGORÚAN TILOS! E viselkedésforma megzavarhatja a rendszer működését, ami miatt a versenyen mért időadatok elveszhetnek, vagy a rendszer elromolhat, amiért A KÁROKOZÓNAK ANYAGI FELELŐSSÉGET KELL VÁLLALNIA!

 

BÜNTETÉSEK:

 

Az a versenyző, aki a versenyközpontban vagy a versenypályán kárt okoz, ANYAGI FELELŐSSÉGET KELL VÁLALNIA A TETTÉRT!

 

A regisztráció adatlapjának aláírásakor a versenyző azt is elfogadja, hogy a versenykiírást és az általános szabályzatot elolvasta, a benne leírtakat megértette és a benne lejegyzett nem megfelelő viselkedési módért vállalja a felelősséget!

 

 

Az a versenyző, aki fent leírtak alapján nem megfelelő viselkedési formát tanúsít azt a szervezőknek joga van 5-10 perces időbüntetéssel vagy súlyos vétség esetén kizárással súlytani!

 
White Arrow

KÉPGALÉRIA 
White Arrow

EREDMÉNYLISTÁK


 
White Arrow

KAPCSOLAT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI SZABADIDÖSPORT SZÖVETSÉG

small-map.png
CÍM 9022 GYŐR, BATTHYÁNY TÉR 2
 
 
TELEFON 96 / 618 296
 
 
ELNÖK MOLNÁR Z. CSABÁNÉ EDIT
 
 
E-MAIL Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
 
White Arrow

TÁMOGATÓINK